BIM 360: Brug af integrationen

Denne guide tager dig igennem følgende:

1. Installer App’en

2. Overblik

3. Start din kalkulation

4. Tilladelser

5. Find modellen

6. Importere modellen

1. Installer App’en

For at kunne bruge BIM 360 Docs Sigma-app’en skal du sikre dig at, alt er installeret og sat op i henhold til følgende guide:

Sigma BIM 360 installation guide.

Hvis du ønsker at bruge app’en sammen med prisdatabaser såsom RSMeans prisdatabaser skal du sikre dig, at elementerne i din Revit model har et typekode-parameter ved navn “Sigma Type Code”, som indeholder reference-ID til databasen, f.eks. uniformat codes. Du finder yderligere forklaringer i denne guide:

Type coding the Revit model.

 

2. Overblik

Følgende video giver en kort introduktion til løsningen og hvad du kan bruge den til.

3. Start din kalkulation

Start nu en ny kalkulation. Du kan bruge en hvilken som helst skabelon, men hvis du kan lide skabelonen fra videoen, kan du finde den her:

BIM 360 Sigma Template.

4. Autoriser app’en

Før Sigma kan få adgang til noget i BIM 360, skal du autorisere app’en. Dette er integreret i “Connect to Model”-processen. Det eneste du skal gøre er, at klikke på knappen Tilslut til model:

Derefter vil din browser bede om dine legitimationsoplysninger (login brugernavn / adgangskode) til Autodesk BIM 360:

Når app’en er autoriseret kan du skifte tilbage til Sigma-programmet.

5. Find modellen

Brug nu BIM 360 Docs-browseren til at finde den mappe, hvor din 3D-model er gemt. Du kan åbne en mappe ved, at dobbeltklikke på den. For at forlade en mappe kan du dobbeltklikke på ikonet “..”.

6. Importer modellen

Nu skal du vælge om du vil bruge en prisdatabase som en del af importen. Hvis du ikke har en prisdatabase skal du vælge “Use default for unit and quantity decisions”. Dette vil importere modellen og forsøge at vælge naturlige dimensioner for hvert element. En naturlig dimension for en mur ville være Areal. Hvis der ikke er nogen naturlig dimension for et element eller hvis dimensionen ikke er til stede i modeldataene, bliver “Pcs” (stk) brugt til mængde.

Hvis du vil forbinde med en prisdatabase skal du sørge for, at din model har et typeparameter ved navn “Sigma Type Code” placeret i identitetsgruppen af ​​parametre. Parameteren skal for hvert element i modellen indeholde en referencenøgle, som svarer til en referencenøgle, der findes i prisdatabasens nummerkolonne. I dette tilfælde styrer importen prisdatabasens enhed  (fx m2 for kvadratmeter) og bestemmer hvilken dimension der skal importeres (Areal), og kan potentielt konvertere enheden (hvis den findes i fx kvadratmeter). Vælg “Use Sigma library for unit and quantity decisions”.

Hvis du vælger at bruge en prisdatabase til importen, bliver du spurgt om hvilken prisdatabase og hvilken enhedskonverteringsfil der skal bruges:

Efter dette trin importeres modellen til Sigma. Hvis importeret ved hjælp af en prisdatabase, vil Sigma automatisk anvende bygningsdelspriserne for hvert matchet element.