Sigma 6.0

SIGMA 6 NYHED!

Integration og Apps forbinder os alle

Sigma 6 new release


Sigma Apps

Noget helt nyt i Sigma 6 er muligheden for at have Sigma Apps. I den kommende tid vil du kunne hente apps som yderligere integrerer Sigma med andre systemer, og udvider funktionaliteten inde i programmer. Det åbner også op for direkte udveksling af data mellem Sigma og andre programmer og formater, f.eks. tilbudslister, beskrivelser, økonomi og projektstyring.

Sigma Apps kan laves af alle, og kan deles eller sælges frit, som man selv ønsker det. I de kommende Sigma udgaver arbejdes der på et Sigma App Store, som vil gøre det endnu nemmere at finde apps som gør arbejdet nemmere.

 


Som den ny Microsoft Office

Den nye udgave af Sigma ligner i højere grad den nye Microsoft Office 2016. Oveni det nye look, så har du nu faktisk også mulighed for selv at ændre så det er tilpasset dine ønsker. Det kunne for eksempel være farve eller andet udseende fra Microsoft familien.

 


Sammenligningsvisning

Alle sammenligningsfunktioner kommer frem når du højreklikker med musen

Den er god nok, så simpelt er det blevet! Du behøver ikke længere klikke på knapperne i båndet sammenligning. Højreklik med musen og alle funktionerne kommer frem.

Eksport til Excel viser valgte priser

Vil du vælge en leverandør til en eller flere opgaver? Så skal du blot dobbeltklikke på leverandøren og priserne vil blive vist med fed skrift. Dette følger selvfølgelig også med over i Excel hvis du vil eksportere dette til et regneark.

 


Performance

Sigma er nu igen blevet endnu hurtigere over hele linjen! Dette mærkes især når man opdaterer fra prislisterne, hvor hastigheden er øget mere end 2000%. Endvidere mærkes det især også i Indsigtsvisningerne, som er blevet mere end 300% hurtigere i beregningshastighed.

 


Brugerflade

Vinduer

Bruger du flere skærme bliver du henrykt over den nye funktion i Sigma 6! Det er nemlig blevet muligt at trække vinduer udenfor Sigma rammen. Du kan for eksempel have kalkulationsvinduet på den ene skærm, og et vindue med dit bibliotek på den anden skærm.

Nyt udseende på banner

Der er kommet et nyt udseende på bannerlinjen, som du også selv kan ændre både farver og tekst på.

Tydeligere angivelser af aktivt vindue

Har du flere filer åben på samme tid? Det er nu blevet endnu nemmere at se hvilke et af vinduerne der er det aktive. Det aktive vindue er fremhævet med farve.

Tydeligere angivelse af aktiv fane

Den aktive fane er også blevet fremhævet ved at fanen får samme farve som menulinjen.

”Afsluttet” ikonet er blevet fremhævet

Du kan nu se ”Afsluttet” ikonet både i Beregningstræet og på Indholdssiden, så det er nemt hurtigt at få overblikket over hvilke projekter der er afsluttet.

Angivelser på Ressourcer siden

Ressourcelinjerne er blevet mere overskuelige at læse når man trykker på ”Vis alle detaljer”.

Kviklisten har fået ny visuel adskillelse

Når du benytter dig af kviklisten er det nu muligt at se hvilken kilde de forskellige komponenter kommer fra. Den smarte lille farvede trekant med kildeangivelsen, sørger for at det er nemt og hurtigt at overskue kilderne.


Ekstrafelter

Rette værdi i ekstrafelter

Det er nu blevet muligt at rette i et ekstrafelt og få rettelsen til at slå igennem hele kalkulationen, hvis man ønsker det. Dette gælder også for biblioteker!

Opbyg ekstrafeltets opslagsliste ud fra eksisterende værdier

Mangler du en opslagsliste i et ekstrafelt, oprettet ud fra de værdier som allerede står i feltet? Nu kan Sigma indsamle værdierne og oprette opslagslister ud fra disse.


Eksport til Excel med formateret tekst

Det er nu blevet muligt at medtage tekstformuleringer når Sigmas indholdsside eksporteres til Excel. Dette kunne for eksempel være fed skrift i overskrifter.


Biblioteker og prislister

.DAT er blevet standard filformat for prislister

Skal du indlæse en prisliste fra en af dine leverandører? Nu kender Sigma også .DAT så det er nemt og enkelt at opdatere dine prislister i dette format.

Mulighed for at teste opdateringer inden de træder i kraft

Vil du vide hvor stor indvirkning en opdatering, fra et bibliotek eller fra en prisliste, har før du opdaterer? Så kan du nu klikke på Test og blive informeret om, hvad opdateringen vil betyde.

Markering af ikke opdaterede elementer

Har du oplevet at der er kalkulations elementer som ikke er blevet opdateret? Fortvivl ikke, Sigma kan nu vise dig de kalkulationselementer som ikke blev opdateret, enten fordi ingen af prislistens numre matchede komponentens nummer eller fordi enheden i prislisten var forskellig fra kalkulationselementets enhed.

Organisering af dine biblioteker

I Sigma er det muligt at organisere dine biblioteker i mapper og undermapper, så du får det bedste overblik.


Og…

Validering med nul mængder og deaktiverede komponenter

Du kan nu beholde både nul mængder og deaktiverede komponenter når du skal validere.

Stavekontrol

Stavekontrol er i Sigma 6 gået fra almindelig til avanceret, og tilbyder nu bl.a. autokorrektur og din egen ordbog (bruger-ordbog).

Licenskrævende komponenter

Det er nu muligt i Dokument egenskaber at se om nogle af de anvendte komponenter, for eksempel fagdele eller bygningsdele fra Molio Prisdatabaser (tidl. V&S Prisdatabaser) kræver licens, samt hvilken licens der kræves.


Sigma Revit Integration

En knap – tre fuktioner!

I Revit har båndet Sigma Estimates knappen Connect hele tre funktioner – klik på:

  • Connect eksporterer 3D modellens data over i Sigma og åbner for Live Link mellem Revit og Sigma.
  • Disconnect afbryder Live Link-forbindelsen mellem programmerne.
  • Reset/Reconnect genetablerer forbindelsen mellem Revit og Sigma, efter en eventuel fejl.

Live link via Sigma Indsigt

Nu virker Live Link både med Sigmas Indholdsside og Indsigtssiderne – og begge veje naturligvis.

Automatisk opdatering fra bibliotek

Det er nu muligt at sætte automatisk opdatering til når du eksporterer fra Revit til Sigma.


Andre ændringer

Release notes

Hvis du har nogen spørgsmål omkring den nye Sigma 6.0, så er du meget velkommen til at ringe på 70 262 575 eller kontakte support her.